Viliama Mišenku zobrali opäť do väzby

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 06:31 • 2 min
Viliama Mišenku zobrali opäť do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes zobral do väzby Viliama Mišenku.

slovakia

left justify in out

Väzba súvisí s obvinením Viliama Mišenku ako objednávateľa výbuchu v topoľčianskej firme Euromont v auguste 2009. Pri explózii vtedy zomrel muž, ktorý do spoločnosti nálož doniesol a viacerí ľudia boli vážne zranení. Súd vyhovel prokurátorovi v plnom rozsahu a väzbu akceptoval z dôvodov, že Viliam Mišenka by sa vyhýbal trestnému stíhaniu, ovplyvňoval svedkov a pokračoval v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe nie je právoplatné, obvinený Viliam Mišenka podal voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.


Viliama Mišenku zadržala polícia v utorok 30. júna po tom, ako ho Krajský súd v Nitre oslobodil spod obžaloby z vraždy Jozefa Gudábu, ktorá sa stala 20. marca 2003 v Bojnej v okrese Topoľčany. Už predtým Viliama Mišenku súdy oslobodili v prípade bankovej megakrádeže 173 miliónov korún (viac ako päť miliónov eur) z trezoru VÚB v Nitre, v prípade vraždy jeho synovca Jozefa a za podiel na vražde mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho. Podľa obhajcu Igora Cibulu ani v prípade výbuchu v Topoľčanoch nie je toľko dôkazov, aby jeho klienta odsúdili.


Viliam Mišenku sa dlhodobo zdržiaval v zahraničí. Na Slovensko ho eskortovali z Venezuely začiatkom roku 2013.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies