Viliam Tankó o krok bližšie k miestenke na OH 2016

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 15:29 • 2 min
Viliam Tankó o krok bližšie k miestenke na OH 2016

BAKU - Slovenský reprezentant v boxe Viliam Tankó uspel vo svojom úvodnom vystúpení na celosvetovej kvalifikácii o postup na augustové Hry XXXI. olympiády do brazílskeho Ria de Janeiro, keď v azerbajdžanskom Baku zdolal v kategórii do 52 kg pästiara z Afganistanu Arefa Nazariho Mohammada jednoznačne 3:0 na body.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný rodák z Matúškova, ktorý pôsobí v zoskupení KO Box Club Galanta, absolvuje ďalší duel v nedeľu predpoludním. V boji o prienik do najlepšej šestnástky ho čaká najvyššie nasadený boxer Ceiber David Avila Segura z Kolumbie.

 

Z hmotnostnej kategórie do 52 kilogramov sa do Ria prebojuje najlepších päť športovcov. Zaujímavosťou je, že Viliam Tankó v Baku získal v júli 2015 bronz na premiérových Európskych hrách.


V nedeľu do kvalifikačných bojov zasiahne v kategórii do 81 kg aj Matúš Strnisko, ktorého v boji o elitnú šestnástku čaká duel proti Gruzíncovi Iagovi Kiziriovi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona