Viliam Tankó aj Andrej Csemez zvíťazili na galavečere "Reštart", oboch čaká kvalifikácia na OH

NETKY.SK • 22 Január 2020, 11:13 • 2 min
Viliam Tankó aj Andrej Csemez zvíťazili na galavečere "Reštart", oboch čaká kvalifikácia na OH

GALANTA - Sobotný galavečer boxu v galantskom Dome kultúry pod názvom "Reštart" priniesol okrem víťazného návratu Tomiho Kida aj víťazstvá jeho zverencov a účastníkov kvalifikácie na nadchádzajúce olympijské hry v Tokiu. Viliam Tankó ukončil svojho súpera Benceho Szaba už v 1. kole, Andrej "Bandi" Csemez vybodoval Alekseia Gogoladzeho v trojkolovej bitke.

slovakia

left justify in out

 

Tankó nastolil dynamické tempo

Tanko od úvodu zápasu nastolil rýchle, dynamické tempo a súper mu nestačil. Už od 13. marca ho vo svojej váhovej kategórii do 57 kilogramov v Londýne čaká úvodná časť kvalifikácie na OH, kde ho aj podľa vlastných slov čakajú omnoho náročnejší protivníci. "Dnes to skončilo veľmi rýchlo. Som po sústredení v Tatrách, kde som sa cítil veľmi dobre. Teraz ma čaká medzinárodné sústredenie spolu s reprezentáciou, ktoré slúži ako príprava pred marcovou kvalifikáciou," dodal Tankó. Z jeho divízie postúpi do Tokia 8 boxerov. 

 

img

 

Csemez si zápas takticky ustrážil 
Csemez sa so súperom vytrápil viacej. Gruzínec Gogoladze prvé 2. kolá "prežil" a v treťom sa miestami odhodlal k výraznejšej aktivite. Zápas si však boxer Akadémie Tomiho Kida takticky ustrážil a po troch kolách zvíťazil verdiktom bodových rozhodcov. Csemeza čaká kvalifikácia vo váhe do 75 kilogramov, v jeho divízii postúpi 6 boxerov na záverečný turnaj v Tokiu. V máji čaká oboch ešte záverečný globálny turnaj v Paríži. 

 

img

Tomi Kid Kovács a jeho zverenci

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies