Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

NETKY.SK • 18 December 2013, 09:04 • 2 min
Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

BRATISLAVA/NITRA - Obvinený Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, v ktorej sedí pre kauzu vraždy Jozefa Gudábu z roku 2003.

slovakia

left justify in out

"V utorok popoludní na neverejnom zasadnutí bola sťažnosť obvineného zamietnutá," uviedol dnes pre agentúru SITA hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči.

Viliama Mišenku vzala do väzby 9. decembra sudkyňa pre prípravné konanie z Okresného súdu Nitra. Viliama Mišenku, ktorého vo februári po zadržaní a vyhostení z Venezuely eskortovali na Slovensko, bol najprv vo väzbe pre kauzu vraždy Petra Čongrádyho. V tomto prípade sa však situácia zmenila - stíhanie pôvodnej skupiny obvinených, medzi ktorými bol aj Viliam Mišenka zastavili a z vraždy obvinili iných ľudí. Viliama Mišenku aj ďalšieho pôvodne obvineného prepustili z väzby, ale Viliama Mišenku polícia hneď zadržala pre spomínaný prípad vraždy Gudábu. "Prokurátorka oddelenia dozoru v trestných veciach Generálnej prokuratúry SR podala 6. decembra návrh na vzatie obvineného Viliama Mišenku do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Sudkyňa akceptovala iba dôvody na útekovú väzbu. Proti tomuto verdiktu podal sťažnosť obhajca Viliama Mišenku Igor Cibula, proti neakceptovaniu návrhu na preventívnu väzbu sa zas odvolala prokuratúra. O sťažnosti prokuratúry krajský súd zatiaľ nerozhodol. 

Jozefa Gudábu údajne zabili v marci 2003 v Bojnej v okrese Topoľčany. Policajti našli jeho hrob pred dvoma rokmi. Podľa denníka Nový Čas zabitý Gudába krátko pred smrťou ukradol bratislavskému klenotníkovi diamanty. Zdroj denníka uviedol, že drahých kameňov sa údajne zmocnil Viliam Mišenka a rozhodol sa ich predať v Kanade, kde mal od roku 1993 aktivity a neskôr tam získal vďaka biznis vízam občianstvo. Peniaze z diamantov boli pre neho kapitálom na investície vo Venezuele, dodal Nový Čas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies