Viliam Mišenka, obvinený z viacerých vrážd, zostáva naďalej vo väzbe

NETKY.SK • 26 November 2013, 15:43 • 2 min
Viliam Mišenka, obvinený z viacerých vrážd, zostáva naďalej vo väzbe

BRATISLAVA - Viliam Mišenka, obvinený z viacerých vrážd, bude naďalej stíhaný vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom dnes na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd SR, ktorý tak zamietol sťažnosť obvineného voči väzbe. TASR o tom dnes informoval Tlačový odbor NS SR. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok 17. októbra vypočul obvineného, pretože požiadal o prepustenie na slobodu, avšak pred rozhodnutím si musel preštudovať viaceré nové dokumenty. Nakoniec ho z väzby neprepustil. 

Viliama Mišenka stíhajú napríklad za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho, alias Čongiho. Pred slovenskou políciou sa skrýval v zahraničí. Zadržali ho 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. Po eskortovaní na Slovensko bol vzatý do väzby. Podľa posledných rozhodnutí súdov by v nej mal zostať aspoň do apríla 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies