Viliam Mišenka ma na krku obžalobu z vraždy Jozefa Gudábu

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 13:06 • 2 min
Viliam Mišenka ma na krku obžalobu z vraždy Jozefa Gudábu

BRATISLAVA - Prokurátorka Generálnej prokuratúry (GP) SR podala koncom minulého mesiaca obžalobu na Viliama Mišenku pre trestný čin vraždy Jozefa Gudábu.

slovakia

left justify in out

"Prokurátorka Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky podala dňa 29. mája obžalobu na Viliama M., a to pre trestný čin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva. Podľa obžaloby Viliam M. mal s ďalšími osobami, a to Karolom M., Jozefom M., Jánom K., zavraždiť v záhradnej oblasti v katastri obce Bojná poškodeného Jozefa Gudábu v roku 2003," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. Prokurátorka GP SR podala na Viliama M. obžalobu na Okresný súd Nitra, ten rozhodne, či obžalobu prijme a začne sa hlavné pojednávanie, alebo prípad vráti na došetrenie prokuratúre.

 

Ako prvá o podaní obžaloby na Viliama Mišenku na svojom blogu informovala pred pár dňami investigatívna novinárka Júlia Mikolášiková. V júli 2011 Viliama Mišenku a Karola Mella (nachádzajúceho sa stále v Belize - poznámka TASR) obvinili z vraždy Gudábu z marca 2003. Prípad sa odohral v Bojnej, okres Topoľčany. Tajný hrob našli kriminalisti vo februári 2011. Na mieste činu bol podľa prokuratúry aj synovec Viliama Mišenku. Jozef, ktorého zastrelili v júli 2010, a tiež kľúčový svedok Ján Kán. Práve on ukázal policajtom miesto tajného hrobu a opísal popravu. Tiež tvrdí, že Viliam Mišenka, jeho synovec Jozef a Karol Mello. vzali Gudábu na chatu a práve Karol M. ho zastrelil. Svedok vyšetrovateľovi povedal, že vystrelil aj Viliam Mišenka a on s jeho synovcom potom na príkaz telo zakopali.

 

Viliam Mišenka je stále, okrem iných obvinení, obvinený v prípade výbuchu v topoľčianskej spoločnosti Euromont z augusta 2009, pri ktorej prišla o život jedna osoba a zranili sa viaceré osoby. Tento rok v marci v tomto prípade obvinili aj spomínaného svedka Jána Kána.

 

Na strane druhej Viliama Mišenku a ďalšie štyri osoby, vrátane Karola Mella a bossa nitrianskeho podsvetia Ľuba Ferusa, v decembri 2013 zbavila polícia obvinenia v kauze vraždy bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho zo septembra 2004. Aj v tomto prípade vystupoval ako svedok najskôr spomínaný Ján Kán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies