Viliam Mišenka by mohol byť na Slovensku už okolo obeda

NETKY.SK • 7 Február 2013, 09:34 • 2 min
Viliam Mišenka by mohol byť na Slovensku už okolo obeda

Viliam Mišenka by mohol byť na Slovensku už okolo obeda - Krimi Hľadaný Slovák Viliam Mišenka by mohol byť na Slovensko privezený z Venezuely už okolo obeda. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

slovakia

left justify in out

img

Hľadaný Slovák Viliam Mišenka by mohol byť na Slovensko privezený z Venezuely už okolo obeda.

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

Momentálne je podľa nej v lietadle, ktoré má pristáť v talianskom Ríme. Tam nastúpi na ďalšie lietadlo, ktoré ho má dostať do Bratislavy. Podrobnejšie by o transporte malo policajné prezídium informovať na tlačovej konferencii.

Mišenku vinia z účasti na viacerých vraždách, pátral po ňom aj Interpol. Začiatkom tohto roka sa ho podarilo zadržať na prechádzke na pláži na ostrove Margarita vo Venezuele. O prebiehajúcom transporte Mišenku informovala ako prvá televízia Markíza.

"Je dobre, že sa ho úradom podarilo dostať na Slovensko, len aby sa nedostal na slobodu, aby mu niekto nepomohol," povedala Zuzana Mišenková, švagriná dolapeného Viliama Mišenku. Žena prežila výbuch v topoľčianskej firme. Explóziu z augusta 2009 policajti pripisujú okrem iných aj Viliamovi Mišenkovi. Podľa vyšetrovateľa zabezpečil výbušninu. V tomto prípade stále pokračuje vyšetrovanie.

V decembri 2010 ho spolu s ďalšími mužmi vyšetrovateľ obvinil v prípade vraždy jeho synovca Jozefa Mišenku († 33), ktorá sa stala 5 mesiacov predtým. Súd však nakoniec Mišenku pred pár dňami spod obžaloby oslobodil.

Vraždy s MellomV júli 2011 ho obvinili z vraždy Jozefa Gudábu († 46) z marca 2003. Skutok sa odohral v Bojnej (okr. Topoľčany). Jeho mŕtve telo vykopali kriminalisti vo februári pred dvoma rokmi. Podľa polície sa na čine podieľali aj ďalšie osoby a na mieste činu bol aj Jozef Mišenka († 33).

Vo februári 2012 médiá priniesli správu, že Mella obvinili z ďalšej vraždy, ktorá sa stala v októbri 1996. Pri požiari chatky v obci Nemečky, okres Topoľčany, zomrel František Marko († 48). Kriminalisti jeho telo exhumovali a Mella obvinili z vraždy. Podľa polície sa na skutku podieľal aj Viliam Mišenka. Vyšetrovanie prípadu pokračuje.

V máji 2012 ho obvinili v prípade vraždy mafiánskeho bosa Petra Čongrádyho († 36), ktorá sa stala v septembri 2004 v Bratislave.Podľa polície sa na tomto čine podieľal aj Karol Mello a ďalší traja muži. Vyšetrovateľ tvrdí, že Mišenka financoval nákup zbraní.

Obvinenie z vraždy Krišku mu zrušili!V auguste 2011 bol obvinený z vraždy podnikateľa Jána Krišku († 38), ktorá sa stala na jeseň 2001 v Sládkovičove. Vlani v lete však vyšetrovanie prípadu prerušili a Mišenku a ďalších mužov zbavili obvinení.Advokátovi jednému  z obvinených sa podarilo preukázať, že jeho klient bol v čase vraždy hospitalizovaný v Chorvátsku, kde ho operovali. Znalec potvrdil, že jazva, ktorú má vznikla v čase uvedenom v správe od chorvátskych lekárov.

Roky na súde

V roku 2000 ho spolu s ďalšími osobami obžalovali aj z krádeže 173 mil. korún (viac ako 5 mil. eur) z bankového trezoru VÚB v Nitre.Prípad sa stal v januári 1996. Peniaze policajti nikdy nenašli. Prípad sa roky ťahá na súde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies