Viliam Klimáček napísal pre Zuzanu Kronerovú komédiu podľa skutočnej udalosti

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:13 • 2 min
Viliam Klimáček napísal pre Zuzanu Kronerovú komédiu podľa skutočnej udalosti

BRATISLAVA - Slovenský dramatik, básnik, prozaik, režisér, scenárista, herec a šéf bratislavského divadla GUnaGU Viliam Klimáček napísal pre Zuzanu Kronerovú komédiu podľa skutočnej udalosti. Hru s názvom Herečky (miluj blížneho svojho) uvedie GUnaGU, v ktorom Kronerová hosťuje po prvý raz, v sobotu 22. októbra.

slovakia

left justify in out

Na súkromný kurz herectva sa prihlásia nielen mladí ľudia, ktorí sa chcú pripraviť na prijímačky na Vysokú školu múzických umení (VŠMU), ale aj tri frustrované ženy. Bývalá štátna úradníčka, poisťováčka a prekladateľka sa nechcú stať herečkami, ale chcú si len vyriešiť problémy s mužmi, susedmi, partnermi. Ich učiteľ s nimi najprv cvičí chôdzu, pohyb, reč, nechá ich vyrozprávať a na záver ako "absolventské predstavenie" všetky zahrajú balkónovú scénu z Rómea a Júlie, ktorá sa zvráti v nechcenú grotesku.

 

V inscenácii sa osobné životy, partnerské nezhody, sklamané lásky, ale aj rozčarovanie zo súčasnej slovenskej politiky miešajú s komediálnymi výstupmi a kabaretnými piesňami do tragikomického kokteilu humoru, smútku, ale aj oslobodzujúceho smiechu. Predstavenie trvá 90 minút bez prestávky.

 

Réžie nového titulu sa opäť ujal sám autor hry Viliam Klimáček. Okrem Zuzany Kronerovej v novinke účinkujú Zuzana Šebová, Darina Abrahámová a Viktor Horján. Autorom hudby je Slavo Solovic, kostýmy navrhla Renáta Ormandíková.

 

Premiéra sa uskutoční 22. októbra o 19.30 h v sídle GUnaGU na Františkánskom námestí 7. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona