Viliam Fischer už nie je zamestnanom NÚSCH

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:08 • 2 min
Viliam Fischer už nie je zamestnanom NÚSCH

BRATISLAVA - Kardiochirurg Viliam Fischer už nie je od dnes viac zamestnancom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH). Zamestnávateľ vyhovel jeho žiadosť o ukončenie pracovného pomeru k dnešnému dňu.

slovakia

left justify in out

"Pripomíname, že v NÚSCH pracoval len na dve desatiny pracovného úväzku a v posledných rokoch nebol v žiadnej vedúcej funkcii," uviedla hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová.

 

Viliama Fichera obvinil vyšetrovateľ začiatkom februára z prijatia úplatku od rodiny pacienta vo výške 3000 eur. Polícia ukončila vyšetrovanie po necelých dvoch mesiacoch návrhom na konanie o dohode o vine a treste. Dohodu bude Špecializovaný trestný súd v Pezinku schvaľovať 21. apríla.

 

Viliam F. je významným slovenským kardiochirurgom, ktorý vykonal v roku 1998 prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku. Vlani kandidoval v priamych voľbách na prezidenta SR, pričom sa mu nepodarilo postúpiť do druhého kola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies