Vilanovu by v Barcelone mohol nahradiť Gerard Martin

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 08:05 • 2 min
Vilanovu by v Barcelone mohol nahradiť Gerard Martin

MADRID - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona plánuje rokovať s argentínskym trénerom Gerardom Martinom. Športový riaditeľ Andoni Zubizarreta a riaditeľ pre futbal Raul Sanllehi odleteli v nedeľu do Argentíny, aby Martinovi ponúkli trénerský post, informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný kouč naposledy viedol klub Newell's Old Boys. Martino je blízkym priateľom idolu Barcelony Lionela Messiho a jeho otca Jorgeho.

Tréner úradujúceho španielskeho majstra Tito Vilanova zo zdravotných dôvodov s okamžitou platnosťou 19. júla odstúpil zo svojej funkcie. Štyridsaťštyriročný Vilanova posledné roky bojoval s rakovinou hrtanu, dva mesiace sa liečil v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii.

Vilanova sa 20. decembra 2012 podrobil druhej operácii slinných žliaz postihnutých zhubným ochorením. Nakrátko sa vrátil do metropoly Katalánska, no od polovice januára bol opäť mimo tímu, keď odcestoval do New Yorku a Barcelončanov v zápasoch i na tréningoch viedol jeho asistent Jordi Roura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies