Világi na margo trénerskej zmeny v DAC: Chceme sa posunúť vyššie

NETKY.SK • 20 Október 2016, 11:12 • 2 min
Világi na margo trénerskej zmeny v DAC: Chceme sa posunúť vyššie

DUNAJSKÁ STREDA - Vo futbalovej Fortuna lige 2016/2017 prišlo vo štvrtok už k štvrtej trénerskej výmene. Po prehre 0:6 s MŠK Žilina v 12. kole skončil na lavičke DAC Dunajská Streda Krisztián Németh s asistentom Balázsom Borbélym, obaja však po dohode s majiteľom klubu zostávajú v jeho štruktúrach. Na uvoľnenú trénerskú stoličku DAC zasadol 52-ročný Csaba László.

slovakia

left justify in out

"Ďakujem Krisztiánovi Némethovi a Balázsovi Borbélymu za prácu, ktorú pri mužstve odviedli. Prevzali ho v náročnom období, klub vo svojej histórii nikdy neodohral toľko zápasov vonku v rade. Body sme strácali vo vyrovnaných stretnutiach, proti náročným súperom. S ich prácou naďalej počítame, zostávajú v štruktúre klubu. Počas diskusií s Krisztiánom sme dospeli k rozhodnutiu, že s ohľadom na záujmy klubu je nutné spraviť tento krok. Úlohou nového trénera bude pripraviť mužstvo tak, aby naplnilo očakávania spojené s DAC-om - to znamená byť úspešný výsledkovo a posunúť ho na vyššie priečky tabuľky," vyjadril sa k trénerskej výmene na oficiálnej webstránke majiteľ klubu Oszkár Világi.

 

László má bohaté trénerské skúsenosti, s maďarským Ferencvárosom Budapešť sa v roku 2004 prebojoval do skupinovej fázy vtedajšieho Pohára UEFA. Ako asistent trénera pôsobil aj pri maďarskej reprezentácii, viedol tiež FC Šopron, škótsky Heart of Midlothian, belgický Charleroi a zastával funkcie reprezentačného trénera Ugandy a Litvy. Nový tréner Dunajskej Stredy podpísal s vedením kontrakt do konca sezóny 2016/2017. Zmenou prešiel aj post asistenta trénera, Lászlóvi vypomôže v tejto funkcii 58-ročný Nemec Werner Bürger.

 

V aktuálnej sezóne ide už o štvrtú trénerskú zmenu. Už po 1. kole skončil v FK Senica český kormidelník Aleš Čvančara z osobných dôvodov. Nahradil ho Miroslav Mentel. V bratislavskom Slovane sa po 3. kole rozlúčili s Cyperčanom Nikkim Papavasiliouom, ktorého vymenil pred 6. kolom Srb Ivan Vukomanovič, dovtedy dočasne viedol mužstvo Vladimír Koník. Po 11. kole sa rozhodli pre výmenu v Tatrane Prešov, Stanislava Vargu nahradil Rakúšan Günter Kronsteiner.

 

trénerské zmeny vo FL 2016/2017:

FK Senica

po 1. kole Aleša Čvančaru vymenil Miroslav Mentel

Slovan Bratislava

po 3. kole Nikodimosa Papavasilioua dočasne nahradil Vladimír Koník, od 6. kola Ivan Vukomanovič

Tatran Prešov

po 11. kole Stanislava Vargu dočasne nahradil asistent Ján Karaffa, od 13. kola nastúpi Günter Kronsteiner

DAC Dunajská Streda

po 12. kole Krisztiána Németha vystriedal Csaba László

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona