Vila spokojný so Saganom: Dobrý rozbeh do sezóny

NETKY.SK • 25 Január 2016, 12:55 • 2 min
Vila spokojný so Saganom: Dobrý rozbeh do sezóny

SAN LUIS - V cyklistickom tíme Tinkoff vyslovili spokojnosť s úvodnými pretekmi novej sezóny.

slovakia

left justify in out

Na argentínskom podujatí Tour de San Luis sa ich lídri Rafal Majka a Peter Sagan nestratili. Majka si vybojoval 7. priečku v celkovej klasifikácii, keď bol jedným z trojice Európanov v elitnej desiatke. Sagan sa zasa prezentoval jedným druhým a dvoma štvrtými miestami v koncovkách etáp. Podľa šéfa športových riaditeľov Španiela Patxiho Vilu sú to na rozbeh sezóny solídne výsledky. "Peter Sagan ukázal dobrú formu, keď bol dvakrát štvrtý a raz druhý. Majka si tiež výborne počínal v konkurencii najlepších Juhoameričanov, ktorí sú zvyknutí súťažiť vo veľkom teple a usilovali sa na domácich pretekoch obstáť čo najlepšie. Kompliment patrí celému tímu, čiže aj Trusovovi, Hansenovi, Poljanskému či Bodnarovi za to, ako podporovali našich dvoch lídrov. Pozitívne je aj to, že ako jeden z mála tímov na týchto pretekoch nás nepostihli pády či iné zranenia. Pred pokračovaním sezóny je dôležité, že naši jazdci už majú v nohách argentínske kilometre," skonštatoval Patxi Vila na tímovom serveri.


Úradujúci majster sveta z Richmondu P. Sagan, ktorý v utorok 26. januára oslávi 26. narodeniny, absolvoval juhoamerický úvod sezóny už po tretí raz, predtým to bolo v rokoch 2013 a 2014. Prvýkrát sa však v Argentíne predstavil v dúhovej farbe dresu na znak svetového šampióna. Stále platí, že víťazstva v etape sa nedočkal a jeho najlepším umiestnením na Tour de San Luis zostáva 2. miesto. "Škoda, že nebolo možné rozlúčiť sa s pretekmi víťazstvom. Podstatné však je, že v rýchlom šprintérskom závere poslednej etapy nedošlo k pádom. Celkový pocit z pretekov mám dobrý. Som spokojný s tým, ako ubiehal súťažný týždeň aj vzhľadom na veľké ciele v tejto sezóne," cituje Petra Sagana server Tinkoff.


Víťazom pretekov Tour de San Luis sa stal Dayer Quintana, mladší brat známejšieho Naira (obaja Movistar), ktorý skončil v konečnom účtovaní tretí. Nairo Quintana ovládol úvodné preteky sezóny pred dvoma rokmi. Na otázku, či by raz chcel výkonnostne predstihnúť svojho slávnejšieho brata, víťaza Giro d´Italia 2014, Dayer Quintana odpovedal: "Je to zložité. Ako keby ste porovnávali auto z roku 2016 s tým z 80. rokov 20. storočia. Minimálne snívať však o tom môžem," cituje mladšieho Quintanu, víťaza pretekov Okolo Rakúska 2014 server Velonews.

 

 

Tour de San LuisToday we worked well, we would have liked to end with a win but I'm afraid that was not possible....

Posted by Peter Sagan on 24. január 2016



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies