Vila Johna Lennona je na predaj za 14 miliónov libier

NETKY.SK • 8 Január 2014, 11:00 • 2 min
Vila Johna Lennona je na predaj za 14 miliónov libier

LONDÝN - Vila, v ktorej žil zosnulý britský hudobník John Lennon, je na predaj. Zrekonštruované sídlo v obci Weybridge, juhozápadne od Londýna, môže záujemca podľa britského denníka The Times získať za 14 miliónov libier (v prepočte približne 16,8 milióna eur). K domu so šiestimi spálňami a šiestimi kúpeľňami patrí aj pozemok s rozlohou 6070 metrov štvorcových a bazén.

slovakia

left justify in out

John Lennon kúpil rezidenciu, známu pod menom Kenwood, v roku 1964 a býval v nej štyri roky so svojou prvou manželkou Cynthiou. Počas tohto obdobia vraj napísal viacero piesní, ktoré sa objavili na albume Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967) skupiny The Beatles, vrátane skladieb With A Little Help From My Friends a A Day In The Life. Zábery hudobníka vo vile použili vo filme Imagine: John Lennon (1988). 

John Lennon sa narodil 9. októbra 1940 v Liverpoole. Preslávil sa ako zakladajúci člen spomínanej formácie The Beatles a spolu s Paulom McCartneym tvoril jednu z najvplyvnejších a najúspešnejších hudobných autorských dvojíc 20. storočia. The Beatles mali nesmierny vplyv na hudobnú kultúru a za svoje vzory ich označujú mnohí súčasní hudobníci. Lennon bol úspešný tiež ako sólový interpret, na konte má okrem iných napríklad kultový album Imagine (1971). V roku 1975 po narodení syna Seana, ktorého mal s manželkou Yoko Ono, sa z hudobnej scény stiahol. O päť rokov neskôr sa k hudbe vrátil a predstavil nový album Double Fantasy. Len tri týždne po jeho vydaní, 8. decembra 1980, ho však zavraždil Mark David Chapman. Lennona v roku 1994 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies