Viktor Orbán vystúpil na London School of Economics

NETKY.SK • 12 November 2011, 00:35 • 2 min
Viktor Orbán vystúpil na London School of Economics

Viktor Orbán vystúpil na London School of Economics - Politika Maďarský premiér Viktor Orbán, ktorého v piatok čaká v Londýne pracovné stretnutie s predsedom britskej vlády Davidom Cameronom, vystúpil dnes s prednáškou pred poslucháčmi London School of Ec

slovakia

left justify in out

img

Maďarský premiér Viktor Orbán, ktorého v piatok čaká v Londýne pracovné stretnutie s predsedom britskej vlády Davidom Cameronom, vystúpil dnes s prednáškou pred poslucháčmi London School of Economics.
Ako v nej zdôraznil, jeho vládny kabinet považuje za morálne a správne rozdelenie záťaže medzi subjekty obchodnej sféry, štátneho sektoru a domácnosti, čo determinovalo doterajšie hospodárske opatrenia v Maďarsku.
Pred "veľkodušnosťou" Medzinárodného menového fondu uprednostnila maďarská vláda trhové financovanie, čo bolo veľmi riskantné, ale správne rozhodnutie, ako to ukázali skúsenosti uplynulého roka, konštatoval rečník.
Na margo európskej krízy Viktor Orbán uviedol, že jej korene vidí v nezodpovednom prístupe k systémom verejného financovania a takisto nezodpovednej rozpočtovej politike.
Za bezprecedentne pozitívnu správu označil vo vyhlásení pre maďarských novinárov dnešnú prognózu EÚ, v zmysle ktorej by sa budúcoročný rozpočtový deficit v jeho krajine mal udržať pod hranicou troch percent HDP.
Viktora Orbána prijal vo večerných hodinách David Wootton, nový starosta londýnskeho finančného centra City.

Zdroj: TASR/MTI



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona