Viktor Orbán: Obrana Maďarska je našou povinnosťou, nie NATO alebo EÚ

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 17:57 • 2 min
Viktor Orbán: Obrana Maďarska je našou povinnosťou, nie NATO alebo EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér Viktor Orbán povedal, že povinnosťou Maďarska je brániť sa samé a že akýkoľvek národ, ktorý je neschopný ochrániť svoju krajinu, si ju nezaslúži.

slovakia

left justify in out

„Obrana Maďarska nie je úlohou a povinnosťou NATO alebo Európskej únie, ale našou,“ povedal v stredu pri slávnostnej ceremónii pre nového veliteľa maďarských ozbrojených síl.

 

Maďarsko sa v roku 1956 statočne bránilo obrovskej presile sovietskych „osloboditeľských tankov“ a boľševikom pod velením maršála Koneva spôsobilo ťažké straty, píše server stredoevropan.cz.

 

„Situácia je dnes taká, že bezpečnosť je tou najhodnotnejšou menou našej doby,“ dodal Orbán.

 

„Zistili sme, že konflikt ďaleko od nás môže dôjsť k naším hraniciam za pár týždňov a milióny migrantov čakajú, aby vyrazili.“

 

Orbán novému vojenskému veliteľovi maďarských vojsk povedal, že chce modernú, k boju pripravenú armádu oddanú svojej vlasti. Jeho vláda chce v nasledujúcich rokoch rozpočet na obranu zdvojnásobiť.

 

„História nás učí, že národ, ktorý je neschopný brániť svoju zem, jej nie je hoden. Silné Maďarsko nemôže existovať bez silnej armády,“ povedal ešte Orbán.

 

img

Slávnostný ceremoniál. Foto: FB



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona