Viktor Janukovyč pomenoval zákon o reintegrácii Donbasu zákonom o pokračovaní vojny

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 20:56 • 2 min
Viktor Janukovyč pomenoval zákon o reintegrácii Donbasu zákonom o pokračovaní vojny

MOSKVA - Vláda na Ukrajine sa podpísala v úplnej nekompetentnosti prijatím zákona o reintegrácii Donbasu. O tom vyhlásil v piatok na tlačovej konferencii bývalý prezident Ukrajiny Viktor Janukovyč.

slovakia

left justify in out

Zákon "úplne vylučuje plnenie Minských dohôd", myslí si bývalý prezident Ukrajiny. "Zákon o reintegrácii Donbasu je zákon o pokračovaní vojny. Vláda sa opäť podpísala v úplnej nekompetentnosti. Nemá záujem ísť mierovou cestou. Názor obyvateľov Donbasu ich vôbec nezaujíma. To len znovu zdôrazňuje, že vojna je podstatou tejto moci. A začiatok pokoja pre ňu je smrtelne nebezpečný," poznamenal.

 

 

Podľa slov Janukovyča, takzvaný zákon o reintegrácii "celkovo vylučuje plnenie Minských dohôd ". "Kyjev pokračuje v čítaní textu dohody v tom poradí, ktorý vyhovuje len jemu, avšak to neprispieva k nástupu mieru v regióne," zdôraznil bývalý líder Ukrajiny.

 

V tomto ohľade môže byť cesta von zo situácie len v priamych rokovaniach medzi Kyjevom s Doneckou a Luganskou republikou. "Som presvedčený, že jediná cesta v hľadaní mieru sú mierové rokovania. Priame rokovania s predstaviteľmi Donbasu s pomocou a pod dohľadom zástupcov Európskej únie, Ruska, USA a OSN," dospel k záveru Janukovyč.

 

Bývalý prezident Ukrajiny taktiež vyhlásil, že je pripravený vynaložiť všetko úsilie na zjednotenie Ukrajiny a pomôcť ľuďom z Donbasu. Dnes je dôležité zastaviť vojnu a vytvoriť prímerie, usadiť za rokovací stôl obe strany a, samozrejme, nájsť spôsoby ako pokojne rokovať a vyriešiť vojenský konflikt, zjednotiť Donbas s Ukrajinou a zachovať integritu štátu," povedal Viktor Janukovyč v piatok na tlačovej konferencii TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona