Viktor Janukovyč na úteku: Je obvinený z masovej vraždy!

NETKY.SK • 25 Február 2014, 09:41 • 2 min
Viktor Janukovyč na úteku: Je obvinený z masovej vraždy!

KYJEV - Ukrajinská dočasná vláda dnes vydala zatykač na Viktora Janukovyča a viacerých ďalších predstaviteľov; boli obžalovaní z "masovej vraždy" kvôli streľbe na demonštrantov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Noví vodcovia Ukrajiny sa snažia získať pomoc zo západných krajín, aby nahradili stratu finančnej pomoci zo strany Ruska, ktoré je rozhorčené nad zvrhnutím svojich spojencov. 

 

Moskva oznámila, že nebude rokovať s ľuďmi, ktorí viedli "ozbrojenú vzburu" proti Viktorovi Janukovyčovi. Úradujúci ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov oznámil, že 63-ročný Janukovyč je na zozname hľadaných osôb. Naposledy ho videli na Kryme v blízkosti ruskej námornej základne v Sevastopole.

      

"Bol otvorený oficiálny prípad masovej vraždy pokojných občanov," napísal Avakov na svojom účte na sociálnej sieti Facebook. Odkazoval tým na streľbu policajných ostreľovačov, ktorí pripravili o život mnohých zo 82 obetí dvojdňového krviprelievania v Kyjeve, doplnila agentúra Reuters.
      

"Janukovyč a ďalší ľudia, ktorí sú za toto zodpovedné, boli vyhlásení za hľadané osoby," dodal Avakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies