Víkendová potulka mestom predstaví deväť fontán

NETKY.SK • 5 August 2011, 15:22 • 2 min
Víkendová potulka mestom predstaví deväť fontán

Víkendová potulka mestom predstaví deväť fontán

slovakia

left justify in out

img

Populárne Potulky mestom Košice, ktoré pripravuje a organizuje známy znalec košickej histórie a sprievodca Milan Kolcun, pokračujú počas nastávajúceho víkendu premiérovou témou Deväť fontán Košíc.
      „Všetky fontány v centre mesta možno uvidieť za jednu hodinu. Táto téma je výsostne letná, pretože vo fontánach sa dá aj osviežiť, ale sú to aj zaujímavé umelecké diela a niektoré sú označené ako technické zaujímavosti,“ povedal Kolcun pre TASR.
      Dodal, že napríklad hrajúca fontána pri Štátnom divadle bola prvou v celom Československu. Prisľúbil tiež vstup do podzemia tejto fontány, ktoré sa pre verejnosť otvorí po prvýkrát od jej spustenia pred 25 rokmi.
      Okrem tejto unikátnej fontány uvidia účastníci potuliek aj vodorovnú fontánu, znovuzrodenú fontánu, najhistorickejšiu fontánu v meste, premenlivú fontánu, názornú obrannú fontánu, ale dokonca aj pivnú fontánu, ale dozvedia sa čo to aj budúcich fontánach, ktoré vzniknú na budúci rok.
      Už 88. potulka v poradí sa uskutoční v sobotu (6.8.) počas celého dňa a aj večer a v nedeľu (7.8.) popoludní.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona