Víkend zaujme otvorením cyklomosta a Výšľapom na Devínsku Kobylu

NETKY.SK • 21 September 2012, 11:52 • 2 min
Víkend zaujme otvorením cyklomosta a Výšľapom na Devínsku Kobylu

Víkend zaujme otvorením cyklomosta a Výšľapom na Devínsku Kobylu - Cestovanie Cyklomost medzi Devínskou Novou Vsou a obcou Schlosshof oficiálne otvoria túto sobotu. Slávnostné otvorenie je plánované o 10.

slovakia

left justify in out

img

Cyklomost medzi Devínskou Novou Vsou a obcou Schlosshof oficiálne otvoria túto sobotu. Slávnostné otvorenie je plánované o 10.00 h v zámku Schloss Hof. Na slovenskej strane bude od 11.00 h priamo pod cyklomostom pripravený kultúrno-spoločenský program v rámci projektu Piknik&Bike, kde návštevníci zažijú piknikovú atmosféru a občerstviť sa môžu v stánkoch so zdravou výživou. Pamätnú tabuľu, ktorá ponesie názov Cyklomost slobody odhalia pri nájazde na most na slovenskej strane o 13.00 h.
      Cyklomost slobody môže verejnosť využívať už od polovice augusta. „Počas oficiálneho otvorenia cyklomosta sme pripravili ďalšiu piknikovú akciu, ktorá má poukázať na aktívne trávenie voľného času v prírode. Určená je rodinám s deťmi ale aj cyklistom. Cieľom je jednak spropagovať cyklotrasy v bratislavskej župe, zároveň poukázať na zdravý životný štýl,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. Piknikovú atmosféru si môžu návštevníci osviežiť čerstvými ovocnými šťavami a zajesť zdravými sezónnymi jedlami. Na rakúskej strane bude pre verejnosť zadarmo sprístupnený zámok Schloss Hof aj areál.
      V Devínskej Novej Vsi je na víkend pripravené ešte jedno zaujímavé podujatie. Uskutoční sa už VI. ročník turisticko-športového podujatia pre verejnosť Výšľap na Devínsku Kobylu. Toto podujatie je prvýkrát zaradené do medzinárodnej turistickej kvalifikácie IVV (Internationaler Volkssportverband).
      Ako uviedol pre TASR ultrabežec Jozef Rajchl z organizačného tímu, akcia je určené širokej verejnosti všetkých vekových kategórií. Športovci budú mať možnosť počas celého dňa absolvovať rôzne stupne náročného prevýšenia v horskom teréne. Trasa 12-hodinového a 24-hodinového výšľapu povedie z Námestia J. Kostru turistickým chodníkom (zelená a červená turistická značka) až k vrcholu Devínskej Kobyly a späť. Jeden okruh meria rovných šesť kilometrov, pričom víťazom sa stáva účastník s najviac prejdenými okruhmi. Štart účastníkov je individuálny počas 24 hodín. Pripravených je až 11 kategórií.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies