Víkend v znamení série Superstars

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 15:35 • 2 min
Víkend v znamení série Superstars

ORECHOVÁ POTÔŇ – Už zajtra sa na Slovakia Ringu po prvý krát predstaví medzinárodný seriál pod názvom Superstars Series. Tretí závod jubilejného desiateho ročníka prinesie množstvo zaujímavých súbojov a výkonných áut. Počas víkendu budú bojovať o prvenstvo viacerí bývalí jazdci F1 a pestrá paleta automobilov s výkonom nad 500 koní.

slovakia

left justify in out

V sezóne 2013 zatiaľ dominujú bývalý jazdec F1 Vitantonio Liuzzi a Thomas Biagi, obaja jazdiaci na Mercedese C63 AMG. Medzi ich hlavných súperov patrí tím Audi Sport Italia s automobilom Audi RS5 viacnásobného šampióna Gianni Morbidelliho. Úradujúcim majstrom z roku 2012 je Johan Kristoffersson na Porsche Panamera S, ktoré šokovalo celé štartovné pole pri svojom debute v roku 2010. Svojou účasťou seriál poctili aj také mená ako Christian Fittipaldi, Giancarlo Fisichella alebo Mika Salo či Norbert Michelisz.

Deväť automobilových značiek sa postaví na štartovný rošt aj v tejto sezóne, vrátane Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus, Mercedes a Porsche. Automobily musia byť vybavené minimálne 6 valcovým motorom s objemom aspoň 3.8 litra a 4 miestami na sedenie v civilnej verzii. Celkovo tak uvidíme 13 rôznych modelov, ktoré sú zárukou napínavých súbojov medzi špičkovými jazdcami. Každé kolo bude obsahovať dva preteky trvajúce 25 minút + 1 kolo. Počas podujatia bude udelených päť titulov, vrátane talianskych a medzinárodných titulov pre jazdcov, trofej pre najlepší tím a trofej pre najlepšieho nováčika.

Ako sa dostať na SuperStars?

O rýchlu a jednoduchú dopravu sa postarajú vlaky RegioJet. Bratislavská hlavná stanica bude vypravovať vlaky každú hodinu a stanica v Komárne každú druhú. S lístkom RegioJet získajú diváci automaticky zľavu 10% na vstup do areálu. V nedeľu bude zo stanice Orechová Potôň pripravená bezplatná kyvadlová doprava smerujúca priamo do areálu Slovakia Ring. Preteky sa začínajú v sobotu 8. júna o 9:30h a končia 17:45h. V nedeľu 9. júna štartujú prvé autá o 9.15 a športová časť víkendu sa ukončí o 17:10h.

V sobotu 8. júna od 18.00 hod. bude pretekárska trať patriť nie autám, ale korčuliarom. Vychutnajte si  5 922 metrov perfektného povrchu, o ktorom sníva každý korčuliar. Horizonty a zákruty precítite podobne ako pretekári. Vstup je povolený len s prilbou.   

Nedeľný program doplnia atraktívne jazdy Race Taxi. Záujemcovia sa v úlohe spolujazdca prevezú priamo na kruhu v rôznych športových špeciáloch. Lístky na Race Taxi budú k dispozícii v hlavnej pokladni areálu. Jazdy sú naplánované na nedeľu 9. júna medzi 10:30 – 11:45h a 12:40 – 14:00h.

Sprievodný program v nedeľu spestrí svojim popoludňajším vystúpením aj špičkový slovenský kaskadér Tomáš Tóth jazdiaci na motocykli Honda CBR 600 RR upravenej pre Stunt Ride.

Viac informácií na: www.superstarsworld.com a https://www.slovakiaring.sk/smerujete-na-superstars-nezabudnitete/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies