Víkend na Slovensku bude zamračený, hrozia dažde i búrky

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 18:59 • 2 min
Víkend na Slovensku bude zamračený, hrozia dažde i búrky

BRATISLAVA - Meteorológovia dnes niektoré okresy varujú pred búrkami. Ustať by mali okolo 18. hodiny. Miestami môžu padať aj krúpy.

slovakia

left justify in out

img

 

Výstraha prvého stupňa platí pre okresy Levice, Krupina a Veľký Krtíš. Tiež pre okresy Sabinov, Prešov, Vranov nad Topľou, Humenné, Stropkov, Svidník a Bardejov. Úhrn zrážok odhadli v Slovenskom hydrometeorologickom ústave (SHMÚ) na 15 až 30 milimetrov, vietor by mal dosiahnuť rýchlosť 16 až 22 metrov za sekundu.

 

img

 

Cez víkend bude zamračený

 

V sobotu sa nad strednou Európou bude nachádzať oblasť nižšieho tlaku vzduchu. Bude prevládať oblačno, miestami zmenšená oblačnosť a môžu sa vyskytnúť aj prehánky či krátke búrky. Nad ránom má byť ojedinele hmlisto. Najnižšia nočná teplota dosiahne 15 až 10 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, v Liptove, Horehroní, a na Spiši len okolo 8 st. Vietor by mal iba jemne pofukovať. 

Najvyššia denná teplota vystúpi na 21 až 26, na severe okolo 19 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 10 st.

 

img
 

V nedeľu bude zvlnené frontálne rozhranie, spojené s plytkou brázdou nízkeho tlaku vzduchu, postupovať cez severné Maďarskom smerom na východ. 

 

Cez bude oblačno až zamračené. Miestami, najmä na južnej časti Slovenska treba rátať s dažďom, ojedinele i s búrkami. Najnižšia nočná teplota dosiahne 14 až 9 st. Najvyššia denná teplota vystúpi na 16 až 21, na juhozápade do 23 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na severe a východe prevažne severovýchodný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies