Víkend bude na väčšine Slovenska veterný

NETKY.SK • 3 Január 2015, 11:49 • 2 min
Víkend bude na väčšine Slovenska veterný

BRATISLAVA - Počas víkendu bude na väčšine Slovenska pokračovať veterné počasie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes aj nedeľu (4.1.) výstrahu najnižšieho prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Platí pre šesť z ôsmich slovenských krajov. Na hrebeňoch slovenských najvyšších hôr bude fúkať ešte silnejšie. Tam platí výstraha druhého stupňa. Vietor môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 20 až 25 metrov za sekundu. Na horách môže jeho rýchlosť v nárazoch dosiahnuť 26 až 32 metrov za sekundu. Výstraha platí do pondelka (5.1.) do poludnia.

      

Vietor meniaci sa v nárazoch až na víchricu sa má úplne vyhnúť len Bratislavskému a Trnavskému kraju. Silno fúkať by podľa predpovede SHMÚ nemalo ani na krajnom východe.
      

V nedeľu treba na celom západnom a strednom Slovensku rátať s možnosťou tvorby snehových jazykov a závejov. Výstraha prvého stupňa, ktorú SHMÚ vydal, platí od 3.00 h rána až do polnoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies