Vietor a zrážky na severnom Slovensku majú postupne ustávať

NETKY.SK • 16 Marec 2019, 18:21 • 2 min
Vietor a zrážky na severnom Slovensku majú postupne ustávať

BRATISLAVA - V sobotu majú k večeru na severnom Slovensku postupne aspoň sčasti ustávať zrážky. O tom informovala Hydrologická informačná a predpovedná služba Žilina Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

slovakia

left justify in out

V sobotu má byť oblačno až zamračené a miestami slabý dážď alebo prehánky. Na horách sa môže vyskytnúť aj sneženie. Vo východnej polovici územia bude miestami zmenšená oblačnosť a zrážky len ojedinele. K večeru budú postupne čiastočne ustávať.

 

Najvyššia denná teplota bude osem až 13 stupňov, v Žilinskom kraji a na severnom Spiši miestami štyri až osem stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov má byť okolo mínus troch stupňov.

 

 

Fúkať bude západný až severozápadný vietor 4 až 9 m/s, pod Tatrami ojedinele okolo 12 m/s (15 až 35, 45 km/h), v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h).

 

Na horách sa vyskytne búrlivý vietor až víchrica. Vietor bude postupne slabnúť. Predpokladaný úhrn zrážok bude do dvoch milimetrov a nad 1200 metrov do dvoch centimetrov.

 

Na základe predpovedaného vývoja počasia hydrometeorológovia očakávajú na tokoch v povodí horného a stredného Váhu ustálenosť až pokles vodných hladín. Hladiny tokov pod vodnými dielami budú ovplyvňované manipuláciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies