Vietnamský súd udelil thajskej žene trest smrti za pašovanie kokaínu

NETKY.SK • 21 August 2013, 06:22 • 2 min
Vietnamský súd udelil thajskej žene trest smrti za pašovanie kokaínu

HANOJ - Vietnamský súd v utorok udelil trest smrti thajskej žene, ktorú usvedčili z pašovania dvoch kilogramov kokaínu do krajiny. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Thanh Nien ľudový súd v Hočiminovom Meste na juhu krajiny počas jednodňového procesu uznal vinnou 31-ročnú štátnu občianku Thajska, ktorú následne odsúdil na trest smrti. Vietnamské protidrogové úrady objavili kokaín v jej batožine vlani 1. októbra, keď dorazila na medzinárodné letisko Tan Son Nhat. Drogy boli údajne ukryté v dvoch albumoch na fotografie.

Žena pred súdom vypovedala, že kokaín jej niekto podstrčil bez jej vlastného vedomia. Súd však trval na tom, že za pašovanie nesie zodpovednosť. Vo Vietname je možné udeliť najvyšší trest za pašovanie heroínu alebo kokaínu s hmotnosťou už od 0,59 kilogramu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies