Vietnamskí dedinčania si chceli založiť vlastný štát, dostali vysoké tresty

NETKY.SK • 29 Máj 2013, 10:17 • 2 min
Vietnamskí dedinčania si chceli založiť vlastný štát, dostali vysoké tresty

HANOJ - Vietnamský súd odsúdil na dlhoročné tresty väzenia ôsmich ľudí za pokus o vytvorenie samostatného štátu pre ich etnickú menšinu. Počet ľudí, ktorých vo Vietname od začiatku roka odsúdili za údajné ohrozenie národnej bezpečnosti, týmto verdiktom stúpol na 46, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vietnamská tlačová agentúra uviedla, že ôsmich dedinčanov vo veku 32-73 rokov odsúdili za ohrozenie územnej celistvosti štátu. Ľudový súd v provincii Gia Lai ich v rámci jeden deň trvajúceho súdneho procesu odsúdil na tresty v trvaní od troch do 11 rokov. 

Dedinčania boli odsúdení okrem iného i za nadviazanie kontaktu s exilovými skupinami v USA s cieľom spojiť sa s ďalšími príslušníkmi svojej náboženskej menšiny a pokúsiť sa založiť vlastný štát pre menšinu žijúcu v štyroch provinciách v strednej časti Vietnamu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies