Vietnamskí colníci zhabali vyše dve tony pašovanej slonoviny!

NETKY.SK • 9 Október 2013, 09:06 • 2 min
Vietnamskí colníci zhabali vyše dve tony pašovanej slonoviny!

HANOJ - Kontraband slonoviny s hmotnosťou vyše dvoch ton zhabali colní úradníci v provincii Hai Phong na severe Vietnamu.

slovakia

left justify in out

Slonie kly sa podľa miestnych úradov nachádzali v kontajneri smerujúcom z Malajzie, informovala dnes agentúra DPA.

"Predmetný kontajner sme vyhodnotili ako podozrivý. Následne sme ho preskenovali a otvorili. Vo vnútri sa nachádzali slonie kly ukryté vo vreciach s morskými mušľami," uviedol Nguyen Kien Giang z colného úradu. Každý z klov bol rozrezaný na tri alebo štyri časti. Kontraband, ktorý objavili v piatok počas kontroly nákladu v prístave, smeroval do Číny.

Najväčšiu zásielku ilegálnej slonoviny zadržali v krajine v marci 2009, keď colníci v tej istej provincii objavili šesť ton sloních klov v kontajneri odoslanom z Tanzánie. Podľa Svetového fondu na ochranu prírody (WWF) najviac pašovanej slonoviny, ktorá prechádza cez Vietnam, smeruje do Číny. Isté množstvo sa však predáva aj priamo vo Vietname, pričom sa cena pohybuje od 770 do 1200 dolárov za kilogram. Medzinárodný obchod so slonovinou zakázali v roku 1989 s výnimkou príležitostných dražieb klov pochádzajúcich z rezervných zásob.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona