Vietnamskí colníci zhabali viac ako dve tony slonoviny

NETKY.SK • 24 August 2015, 15:29 • 2 min
Vietnamskí colníci zhabali viac ako dve tony slonoviny

HANOJ - Vietnamskí colníci skonfiškovali viac ako dve tony slonoviny, a to len niečo vyše týždňa po tom, ako sa im podarilo zhabať takmer tonu rovnakého tovaru. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Slonovina v hodnote približne 3,8 milióna eur bola poskrývaná v zásielke stavebného dreva z Nigérie. Hovorca colníkov uviedol, že jej príjemcom mala byť rovnaká spoločnosť ako v prípade zásielky takmer tony slonoviny a tiež nosorožieho kla, ktorú úrady zadržali 13. augusta. Predstavitelia spoločnosti akékoľvek previnenie popreli.

 

Lovenie slonov a nosorožcov a pašovanie ich klov či rohov sú v rámci medzinárodných snáh o ochranu ohrozených druhov zvierat postavené mimo zákona. Ilegálne obchodovanie s týmito tovarmi však napriek tomu vzrastá, dopyt po nich je najmä v Číne a Vietname.

 

Slonie kly sú cenené pre svoje estetické atribúty, zatiaľ čo nosorožie rohy majú podľa ľudových povier liečivé a afrodiziakálne účinky, pričom cena za jeden gram je približne 115 eur.

 

Podľa organizácie na ochranu zvierat WildAid bolo v minulom roku zabitých až 1 215 nosorožcov, čo je desaťnásobne viac než v roku 2009.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona