Vietnamskí colníci našli medzi vrecami s fazuľou viac ako dve tony slonoviny

NETKY.SK • 18 December 2015, 10:14 • 2 min
Vietnamskí colníci našli  medzi vrecami s fazuľou viac ako dve tony slonoviny

HANOJ - Vietnamskí colníci zadržali zásielku obsahujúcu viac ako dve tony sloních klov, ktoré do Vietnamu pravdepodobne prepašovali z Mozambiku.

slovakia

left justify in out

Kontraband pozostávajúci z viac ako 830 sloních klov s hmotnosťou 2,2 tony objavili vo štvrtok medzi vrecami s fazuľou v severovietnamskom prístave Haiphong, uviedol dnes pre DPA zástupca riaditeľa miestnej colnej správy Nguyen Si Trang. Zásielka slonoviny, ktorá do Haiphongu dorazila 29. novembra, bola adresovaná spoločnosti Ha Linh. Tá však popiera, že by si ju objednala.

 

Lov slonov a nosorožcov a pašovanie ich klov či rohov sú v rámci medzinárodných snáh o ochranu ohrozených druhov zvierat postavené mimo zákon. Ilegálne obchodovanie s týmto tovarom však napriek tomu vzrastá, dopyt po nich je najmä v Číne a Vietname. Slonie kly sú cenené pre svoje estetické atribúty, zatiaľ čo nosorožie rohy majú podľa ľudových povier liečivé a afrodiziakálne účinky, pričom cena za jeden gram je približne 115 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona