Vietnamská televízia dostala pokutu za chybnú mapu, ktorá pobúrila verejnosť

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:45 • 2 min
Vietnamská televízia dostala pokutu za chybnú mapu, ktorá pobúrila verejnosť

HANOJ - Vietnamské ministerstvo poverené dohľadom nad médiami udelilo pokutu štátnej televíznej stanici za odvysielanie mapy, na ktorej bolo vietnamské hlavné mesto Hanoj umiestnené v južnej Číne. Informovali o tom dnes tamojšie médiá a tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo informácií a komunikácie uložilo pokutu 15 miliónov dongov (620 eur) Vietnamskej televízii, známej viac pod skratkou VTV, keď vo verejnosti vyvolala pobúrenie minulomesačná epizóda televíznej reality šou.

 

Teroritoriálne spory medzi Vietnamom a Čínou sú citlivou záležitosťou. Obe susedné ázijské krajiny viedli v minulosti proti sebe vojny a len nedávno sa dostali do konfliktu kvôli oblastiam v Juhočínskom mori, na ktoré si oba štáty nárokujú.

 

Šou, vychádzajúca z holandského programu nazvaného "Sabotáž", mala mať podľa plánu 14 epizód, ale v dôsledku tejto polemiky ju prerušili.

 

V programe vystupuje približne desať celebrít, ktorých spoločný život v byte v Thajsku filmujú kamery.

Producenti obvinili z poskytnutia nepresnej mapy nízkonákladovú leteckú spoločnosť Air Asia, ktorá je sponzorom televízneho programu. Air Asia zverejnila vyhlásenie, podľa ktorého chybu spôsobila "nedbalosť pri kontrole obsahu".

 

Komentáre čitateľov na internete vyjadrovali širokú podporu uloženiu pokuty, pričom niektoré vyzývali na prepustenie zamestnancov VTV, ktorí sú za chybu zodpovední.

 

VTV dostala pokutu aj za chybné použitie videa v spravodajskom programe 2. apríla, ktoré podľa titulku zachytávalo, ako zachraňujú bábätko z trosiek po nedávnom zemetrasení v Nepále. Video však v skutočnosti nakrútili po výbuchu bomby v Sýrii vlani v januári.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies