Vietnamská polícia zatkli štyroch aktivistov, sú obvinení z pokusu o prevrat

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 09:41 • 2 min
Vietnamská polícia zatkli štyroch aktivistov, sú obvinení z pokusu o prevrat

HANOJ - Vietnamská polícia zatkla štyroch aktivistov, vrátane spisovateľa a protestantského pastora, ktorí čelia obvineniam z pokusu o prevrat.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom ministerstvo verejnej bezpečnosti, ktoré prostredníctvom stanoviska uviedlo, že k zatknutiam došlo v nedeľu. Štyridsaťpäťročný Pham Van Troi, 49-ročný Nguyen Bac Truyen, 57-ročný Truong Minh Duc a 45-ročný Nguyen Trung Ton sa údajne pokúšali "zvrhnúť ľudovú vládu" za čo môžu dostať až trest smrti, informuje agentúra AP.

 

Štvorica už bola v minulosti za mrežami a je údajne napojená na právnika Nguyena Vana Daia, ktorého úrady zatkli pred dvoma rokmi za šírenie protištátnej propagandy. Právnik si odpykáva štvorročný trest odňatia slobody.

K zatknutiu štyroch mužov došlo mesiac po tom, ako úrady odsúdili dvoch aktivistov na deväť a desať rokov vo väzení za protištátnu propagandu. Výbor Organizácie Spojených národov pre ľudské práva, niektoré západné vlády a ľudskoprávne organizácie tieto kroky odsúdili a vyzvali vietnamskú vládu, aby ich prepustila.

 

Vietnamské úrady udržiavajú silnú kontrolu spoločnosti a médií a netolerujú napádanie vlády tamojšej komunistickej strany. Hanoj popiera tvrdenia, že má vo väzniciach politických väzňov, a tvrdí, že za mreže posiela len tých, čo porušujú zákon.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona