Vietnam zmiernil trest smrti austrálskej pašeráčke heroínu

NETKY.SK • 22 November 2016, 15:10 • 2 min
Vietnam zmiernil trest smrti austrálskej pašeráčke heroínu

HANOJ - Odvolací súd vo Vietname zmiernil trest 73-ročnej Austrálčanke, odsúdenej na smrť za obchodovanie s heroínom. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Webová stránka štátneho média Vietnamnet citovala najvyšší ľudový súd v Hočiminovom Meste, ktorý uviedol ako dôvod zmiernenia trestu úprimné priznanie a vek Austrálčanky Nguyen Thi Huong. Trest jej na pondelkovom odvolacom súdnom konaní zmenili na doživotné väzenie. Žena dostala hrdelný trest v júni po tom, ako ju uznali za vinnú z obchodovania s 1,58 kilogramu heroínu.

 

Zatkli ju v decembri 2014, keď sa na letisku prihlasovala na let do Austrálie a pri kontrole našli v jej batožine heroín ukrytý v 36 kockách mydla. Vietnam má jedny z najprísnejších protidrogových zákonov na svete, pričom už obchodovanie s malým množstvom heroínu, či jeho pašovanie, sa trestá smrťou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies