Vietnam zasiahol tajfún Nari, vyžiadal si evakuáciu 122-tisíc ľudí!

NETKY.SK • 15 Október 2013, 07:57 • 2 min
Vietnam zasiahol tajfún Nari, vyžiadal si evakuáciu 122-tisíc ľudí!

HANOJ - Tajfún Nari dnes skoro ráno vyvracal stromy a poškodil stovky domov v centrálnej časti Vietnamu, ale vynútil si aj evakuáciu desaťtisícov ľudí. Informovali o tom štátne médiá, na ktoré sa odvolávala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vyše 122.000 ľudí sa v pondelok večer ešte pred príchodom tajfúnu premiestnilo do bezpečných oblastí v niekoľkých provinciách, vrátane Kuang Nam a mesta Danang. Nari neskôr zasiahol vietnamské pobrežie, pričom sprievodný vietor dosahoval rýchlosť 102 kilometrov za hodinu.

Vláda vyslala vojakov, aby pomáhali ľuďom spevňovať domy a sprevádzali lode do bezpečia prístavu v Danangu, slávnej turistickej destinácie. Informovala o tom štátna rozhlasová stanica Hlas Vietnamu.

Na letiskách uviazlo viac ako 2000 pasažierov, keď štátne aerolínie Vietnam Airlines zrušili v pondelok 14 letov a dnes plánovali odložiť ďalších osem letov. Vietnamský centrálny región je otvorenou a pred morom nechránenou oblasťou a tak ho často v období od júla do októbra postihujú sezónne búrky. Tajfún Nari nezasiahol Centrálnu vysočinu, vietnamské kávovníkové pásmo, ktoré sa rozkladá nižšie na juhu.

Nari sa pohyboval na západ rýchlosťou približne 15 kilometrov za hodinu a podľa očakávania v priebehu dneška zoslabne na tropickú tlakovú níž, uviedla vietnamská štátna meteorologická stanica.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies