Vietnam prepustí na slobodu vyše 18.000 väzňov

NETKY.SK • 29 August 2015, 16:05 • 2 min
Vietnam prepustí na slobodu vyše 18.000 väzňov

HANOJ - Viac ako 18.500 vietnamských väzňov sa dostane na slobodu v rámci veľkej amnestie, vyhlásenej v rámci osláv 70. výročia nezávislosti krajiny. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním na piatkové oznámenie vietnamských úradov.

slovakia

left justify in out

Prezident Truong Tan Sang vydal dve nariadenia, udeľujúce milosť celkovo 18.539 väzňom. Na slobodu by ich mali začať postupne prepúšťať počínajúc pondelkom.

 

Vietnamské väzenia bude môcť opustiť aj 34 cudzincov, prevažne Číňanov, ale aj občanov Malajzie, Laosu a Austrálie.

 

V zozname amnestovaných však nie sú žiadni politickí väzni, a to napriek medzinárodným výzvam na ich prepustenie. Podľa organizácie Human Rights Watch ich vo Vietname väznia viac ako 135.

 

Vietnam, respektíve jeho severná, komunistami ovládaná časť, vyhlásil nezávislosť od Francúzska 2. septembra 1945. V roku 1976 došlo k zjednoteniu severu a juhu krajiny a k vzniku jednotnej socialistickej republiky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies