Vietnam pred Obamovou návštevou prepustil väzneného disidenta-kňaza

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 12:58 • 2 min
Vietnam pred Obamovou návštevou prepustil väzneného disidenta-kňaza

HANOJ - Vietnam predčasne prepustil z väzenia katolíckeho kňaza Nguyena Van Lya, ktorý je jedným z najpoprednejších disidentov v krajine.

slovakia

left justify in out

Jeho prepustenie sa vo všeobecnosti vníma ako gesto dobrej vôle pred nedeľňajšou návštevou amerického prezidenta Baracka Obamu vo Vietname. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.


Katolícka arcidiecéza v meste Hue v strednej časti krajiny napísala na svojej webovej stránke, že privítala piatkový návrat 70-ročného otca Nguyena Van Lya z väzenia.


Ly si odpykal niekoľko dlhých trestov odňatia slobody alebo domáceho väzenia za podporu politických a náboženských slobôd v komunistickom štáte. Od mája 2007 si odpykával väzenie za šírenie protištátnej propagandy.
Prenasledovanie disidentov vo Vietname je prekážkou pre oteplenie vzťahov so Spojenými štátmi, u ktorých sa ázijská krajina snaží o zrušenie zbrojného embarga.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies