Vietnam postaví osem jadrových blokov s výkonom 15.000 MW

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 16:21 • 2 min
Vietnam postaví osem jadrových blokov s výkonom 15.000 MW

Vietnam postaví osem jadrových blokov s výkonom 15. 000 MW - Svet       Vietnamská vláda dnes zverejnila program výstavby jadrových elektrární.

slovakia

left justify in out

      Vietnamská vláda dnes zverejnila program výstavby jadrových elektrární. Do roku 2030 plánuje postaviť osem blokov s inštalovaným výkonom 15.000 až 16.000 MW.
      Elektrárne by mali viesť k bezpečnému a účinnému využívaniu jadrovej energie. Vietnamské podniky by sa mali postupne čoraz viac podieľať na ich projektovaní, výstavbe, riadení prevádzky a údržbe.
      Jadrové elektrárne sa stanú v krajine jedným z hlavných zdrojov výroby elektrickej energie. V súčasnosti majú hydroelektrárne viac ako 30-% podiel na jej produkcii.
      Vlani v novembri schválil parlament výstavbu dvoch jadrových blokov v centrálnej provincii Ninh Thuan. Hanoj podpísal po tom dohodu s Rusmi, ktorí pomôžu postaviť prvý blok. Projekt sa začne realizovať v roku 2014 a generátor napoja na sieť o šesť rokov neskôr. Bloky budú mať spolu inštalovaný výkon 4000 MW a náklady sa odhadujú na 11 miliárd USD (8,97 miliardy eur).
      Dopyt po elektrickej energie rastie v krajine rýchlo. Do roku 2016 bude o 16 % vyšší než vlani. Vietnamská ekonomika rastie veľmi rýchlo a energetika zatiaľ nedrží krok s dopytom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies