Viete, že aj kozmetika má svoj dátum spotreby? Ak ho nedodržíte, riskujete toto

NETKY.SK • 4 Október 2018, 10:57 • 2 min
Viete, že aj kozmetika má svoj dátum spotreby? Ak ho nedodržíte, riskujete toto

Ani kozmetické produkty ako púdre či očné tiene nemajú večnú trvanlivosť. Dátum spotreby si treba kontrolovať, inak riskujete nepríjemné problémy.

slovakia

left justify in out

Mnohé dámy majú tendenciu skúšať všetky najnovšie „vychytávky“ v oblasti kozmetiky a produktov na skrášlenie. Výsledok je taký, že máme plné skrinky šminiek, ktoré vlastne vôbec nepoužívame, preto trvá naozaj veľmi dlho, kým ich spotrebujeme. Na to si ale treba dať pozor.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Dátum spotreby nemajú len potraviny a lieky, ale aj kozmetika. Aj cez pokožku sa totiž do nášho tela dostávajú látky, ktoré sa v týchto produktoch nachádzajú. Všetko má svoju trvanlivosť a výnimkou nie sú ani tieto prísady. Preto výrobca vždy uvádza, dokedy by sme prípravok mali spotrebovať.

 

Vo všeobecnosti platí, že všetky testované a overené značky na viditeľnom mieste svojej etikety uvádzajú dátum spotreby. Obvykle sa pohybuje v rozmedzí od 18 do 30 mesiacov. Pokiaľ tento údaj chýba, preventívne by sme sa nákupu takéhoto produktu mali vyhnúť.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Dátum spotreby pri kozmetike však mnohí z nás ignorujú. Čo sa predsa môže stať riasenke alebo suchému kompaktnému púdru? Verte či nie, aj oni sa môžu „pokaziť“ a pokiaľ ich napriek tomu ďalej používame, môžeme ublížiť svojej pleti. Veľmi časté sú alergické reakcie v podobe vyrážok i svrbivých ekzémov, ale aj podráždenie a slzenie očí.

 

Pokiaľ ste už teda ochotný investovať svoje peniaze do kvalitnej kozmetiky s cieľom dopriať svojej pleti, čo potrebuje a vyzerať dobre, bolo by kontraproduktívne používať ju po dátume spotreby a riskovať úplne opačné účinky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona