Viete na čo slúži malé vrecko na džínsoch?

NETKY.SK • 28 Január 2016, 09:59 • 2 min
Viete na čo slúži malé vrecko na džínsoch?

BRATISLAVA - Asi každý z nás raz premýšľal nad tým, na čo asi tak slúži malé vrecko na džínsach. Veľa ľudí si myslí, že to je iba módny prvok. Iní, že je to vrecko na mincu do nákupného košíka, alebo drobné veci ako cukríky, alebo žuvačky.

slovakia

left justify in out

Pravda je však úplne iná. Vrecko, do ktorého sa takmer nič nezmestí malo v minulosti veľký význam. Džínsy boli pôvodne oblečením amerických kovbojov a farmárov. Nohavice boli vyrábané z pevnej látky, ktorá vydržala aj pri ťažkej práci. Malé vrecko nad pravým predným vreckom sa  začalo používať v devätnástom storočí a malo veľký význam. Slúžilo k bezpečnému uloženiu hodiniek, ktoré nosili kovboji na retiazke. Bola pripnutá na pútku nohavíc a hodinky boli preto vždy bezpečne uložené. 

 

V minulosti sa hodinky na retiazke nosili vo vrecku na veste, ale nie vždy to bolo bezpečné. Pri jazde na koni, alebo náročnej práci hodinky vypadli a rozbili sa. V malom vrecku na džínskoch boli zasunuté vždy pevne a bezpečne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies