Viete koľko zarobí prezident? Mesačne viac ako 9-tisíc!

NETKY.SK • 3 Február 2014, 11:54 • 2 min
Viete koľko zarobí prezident? Mesačne viac ako 9-tisíc!

BRATISLAVA - Plat nášho prezidenta je vyšší ako u susedov, informuje denník PRAVDA v príspevku na štvrtej strane. Podľa politológa Tomáša Koziaka ide o neprimerane vysoký plat vzhľadom na nízku výkonnosť ekonomiky krajiny.

slovakia

left justify in out

Politológ upozorňuje aj na nesúlad medzi platmi prezidenta SR a premiéra. Hoci prezident SR zarába približne dvojnásobok toho, čo predseda vlády SR, má menšiu zodpovednosť aj oveľa menej práce, myslí si Koziak. Slovensko má v porovnaní s Českom, Poľskom a Maďarskom, ktoré sú mu ekonomicky blízke, najmenej obyvateľov a druhú najnižšiu priemernú mzdu. Slovenský prezident dostáva každý mesiac náhrady určené na reprezentáciu vo výške 1327 eur. Jeho mesačný príjem tak dosahuje 9171 eur.

Podľa hovorcu prezidenta SR Mareka Trubača paušálne náhrady hlava štátu na seba nevyužíva. "Práve paušálne náhrady, ktoré má prezident k platu navyše, pravidelne poukazuje na účty ľuďom v hmotnej núdzi, hendikepovaným, ťažko zdravotne postihnutým a tým, ktorí sa so svojimi zúfalými životnými osudmi zverujú prezidentovi a žiadajú ho o finančnú pomoc...", uviedol Trubač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona