Viete koľko bude stáť preprava testov a ďalšieho materiálu na boj proti COVID-19?

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 06:20 • 2 min
Viete koľko bude stáť preprava testov a ďalšieho materiálu na boj proti COVID-19?

SLOVENSKO - Zabezpečenie prepravy materiálu v súvislosti s bojom proti pandémii ochorenia COVID-19 má rezort vnútra vyjsť na 405-tisíc eur bez DPH.

slovakia

left justify in out

Suma  405-tisíc eur bez DPH na prepravu vyplýva  z oznámenia na internetovej stránke Úradu pre verejné obstarávanie. Prepravu by mala zabezpečiť spoločnosť IGGY-TRADE s.r.o.

 

img

 

„Odbor dopravy požaduje zabezpečenie prepravy materiálu v súvislosti s pandémiou koronavírusu COVID-19 a to z dôvodu obmedzených možností vozového parku pri preprave zdravotníckeho materiálu (testy) a ďalšieho materiálu, pričom verejný obstarávateľ nie je schopný túto možnosť zabezpečovať pre celé územie SR," uviedlo ministerstvo vnútra.

 

Mohlo by vás zaujímaťNových prípadov cez PCR testy je menej ako tisíc, obete však pribúdajú každým dňom

 

Potreba zazmluvniť prepravnú spoločnosť disponujúcu chladiarenskými vozidlami s možnosťou vykurovania, aby nedochádzalo k znehodnoteniu materiálu, vznikla z dôvodu povinnosti zabezpečiť rozvoz zdravotníckeho a ďalšieho materiálu v súvislosti s celoplošným alebo regionálnym testovaním vznikla podľa rezortu. „Vozidlá, ktoré budú tento materiál prevážať, musia mať FRC certifikát s vyhodnocovačom teplôt, nakoľko každý druh materiálu sa má prevážať pri inej teplote," zdôraznilo ministerstvo.


Zmluva na prepravu bola uzavretá na obdobie desiatich mesiacov, prípadne do vyčerpania daného finančného limitu. Prevoz materiálu by mal zodpovedať približne 225-tisíc odjazdeným kilometrom.
 

Prečítajte si tiež: Samotesty už dostali výnimku. Ešte nie je známe, ako bude takéto testovanie prebiehať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona