Viete čo je Satoshiho cyklus?

NETKY.SK • 11 Marec 2018, 19:00 • 2 min
Viete čo je Satoshiho cyklus?

LONDÝN – Keď cena Bitcoinu rastie, tak priťahuje aj väčšiu pozornosť širokej verejnosti, ktorá začína viac googliť digitálne meny. Následne to vyzerá tak, že zvýšený záujem zvyšuje cenu a tento cyklus sa neustále opakuje. Tento jav sa nazýva Satoshiho cyklus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odborník na Bitcoiny Chris Burniske, ktorý bol v minulosti blockchainovým analytikom spoločnosti ARK Invest, zaznamenal vysokú koreláciu medzi cenou Bitcoinu a Google trendmi vyhľadávania slova Bitcoin.

 

img

Magický Satoshiho cyklus

 

Burniske v niekoľkých tweetoch rozoberal teóriu, že keď cena Bitcoinu rastie, tak zároveň priťahuje aj zvýšenú pozornosť na digitálne meny a keď tento záujem pretrváva určitú dobu, tak ďalej zvyšuje ceny digitálnych mien. Tento jav nazval magickým Satoshiho cyklom.

 

Minulý rok cena Bitcoinu lámala rekordy a rovnako vyzerali aj trendy vyhľadávania slova Bitcoin na Googli. Keď v auguste minulého roka klesla cena Etherea, rovnako opadol aj záujem ľudí a Google zaznamenal značný pokles vyhľadávania tejto kryptomeny.

 

img

Bitcoin je modrou, Ethereum červenou

 

Môžu to byť aj príznaky malých bublín

 

Po celom svete existuje mnoho ľudí, ktorí si myslia, že cena Bitcoinu môže a bude rásť do neobmedzených výšok. Burniske však pripomenul fakt, že vždy, keď sa cena Bitcoinu zdvojnásobila v pribehu 30 dní (celkovo sa tak stalo už šesťkrát-pozn.), tak vždy došlo aj k následnej korekcii.

 

img

 

"Magický Satoshiho cyklus sa však môže prehriať a každá bublina raz praskne," uviedol vo svojich tweetoch Burniske. Dodal, že niektoré z následných korekcií boli až 90 percentné, ale je pravda, že vtedy boli Bitcoinové trhy veľmi odlišné.

 

"Nízka likvidita, krehké burzy a zlomok dnešných používateľov a investorov" uviedol Burniske k veľkým korekciám ceny Bitcoinu v minulosti. Zmena v tomto ekosystéme však môže obmedziť dopad ďalšieho prudkého poklesu cien.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies