Viete, ako reagovať, keď na ceste zbadáte položenú motorkársku prilbu? Ide o medzinárodný signál

NETKY.SK • 26 September 2018, 11:55 • 2 min
Viete, ako reagovať, keď na ceste zbadáte položenú motorkársku prilbu? Ide o medzinárodný signál

Ak ste si pri pohľade na motorkársku prilbu položenú pri ceste mysleli, že ide len o nedbalosť jazdca, mýlili ste sa. Toto vám chcel povedať!

slovakia

left justify in out

Ak často jazdíte autom, je možné, že sa vám podobný pohľad už naskytol. Videli ste prilbu len tak ležiacu na ceste v blízkosti zaparkovanej motorky? Ako ste to vyhodnotili? Pokiaľ tento signál nepoznáte, zrejme ste ho odignorovali, prípadne ste si pomysleli svoje o zodpovednosti motorkára. Pravda je ale taká, že to bol odkaz pre vás.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Ak najbližšie počas svojej jazdy zbadáte niečo podobné, vedzte, že by ste mali zastaviť a opýtať sa, aký má majiteľ prilby problém. Ide totiž o medzinárodne uznaný signál, ktorým motorkár oznamuje ostatným šoférom, že je v núdzi a potrebuje pomoc.

 

Či už ide len o nedostatok benzínu, prípadne inú poruchu, ktorá si vyžaduje odtiahnutie, je namieste, aby ste ponúkli svoju pomoc. Veď aj vy raz môžete byť v podobnej situácii.

 

Tak, ak ste to doteraz nevedeli, oddnes si prilbu položenú na ceste budete vedieť interpretovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona