Viete, aké je najfrekventovanejšie slovo roka 2017? Vyhlásili víťaza

NETKY.SK • 13 December 2017, 6:0 • 2 min
Viete, aké je najfrekventovanejšie slovo roka 2017? Vyhlásili víťaza

NEW YORK - Slovom roka 2017 sa podľa renomovanej americkej spoločnosti Merriam-Webster stal výraz "feminizmus".

slovakia

left justify in out

Voľba tohto slova padla vďaka tomu, že bolo počas celého roka veľmi frekventované, vysvetlil Peter Sokolowski, lexikograf tejto spoločnosti, známej najmä vďaka vydávaniu slovníkov.

 

V porovnaní s minulým rokom bolo zaznamenané až 70-percentné zvýšenie frekvencie vyhľadávania slova feminizmus na webovej stránke Merriam-Webster.com.

 

K mimoriadnej "popularite" tohto výrazu podľa spoločnosti prispel januárový pochod žien, ktorý sa uskutočnil deň po inaugurácii amerického prezidenta Donalda Trumpa. Častejšie vyhľadávanie tohto slova zrejme súviselo aj s vyjadrením poradkyne Bieleho domu Kellyanne Conwayovej, ktorá vyhlásila, že nie je feministka. Ďalším faktorom boli i nedávne obvinenia zo sexuálneho obťažovania voči hollywoodskemu magnátovi Harveymu Weisteinovi.

 

O titul najpopulárnejšieho slova Merriam-Webster súperili aj výrazy recuse (odmietnuť účasť), empathy (empatia), dotard (detinský), federalism (federalizmus), hurricane (hurikán) či gaffe (faux pas).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona