Vieme, koľko SMS poslali Slováci v druhom polroku 2017

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 10:21 • 2 min
Vieme, koľko SMS poslali Slováci v druhom polroku 2017

BRATISLAVA - V druhom polroku 2017 obyvatelia Slovenska vygenerovali mobilnými telefónmi 5,12 miliárd minút hovorov.

slovakia

left justify in out

Z toho 56 % minút vygenerovaných hovorov skončilo vo vlastnej mobilnej sieti, 37 % skončilo v iných mobilných sieťach, 3 % minút boli medzinárodné volania a 4 % minút tvorili volania na slovenské pevné siete.

 

Obyvatelia Slovenska v rovnakom období rozoslali 1,5 miliardy SMS správ a 40,7 milióna MMS správ. V slovenských mobilných sieťach boli ukončené 2 miliardy minút hovorov, 723,8 milióna SMS správ a 13,3 milióna MMS správ, ktoré prišli z inej zahraničnej mobilnej alebo pevnej siete. Vyplýva to z údajov, ktoré mobilní operátori poskytli Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

 

V druhom polroku 2017 bolo na Slovensku približne 7,4 milióna SIM kariet. Z uvedeného počtu bolo okolo 6,1 milióna aktívnych SIM kariet používaných na poskytovanie verejnej mobilnej telefónnej služby. Z toho aktívnych SIM kariet (post-paid) bolo 3,9 milióna a aktívnych predplatených SIM kariet (pre-paid) bolo 2,2 milióna.

 

Približne 1,2 milióna aktívnych SIM kariet slúžilo na iné účely ako je poskytovanie verejnej mobilnej telefónnej služby, t.j. napr. na M2M (Machine-to-Machine) a iné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies