Vieme, čo zabilo speváka Princea! Vyplýva to z dôverných informácii v toxikologickej správe

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 11:04 • 2 min
Vieme, čo zabilo speváka Princea! Vyplýva to z dôverných informácii v toxikologickej správe

MINNEAPOLIS - Americký spevák Prince mal v čase smrti v tele mimoriadne vysokú koncentráciu fentanylu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z toxikologickej správy. Vzhľadom na množstvo silného syntetického opioidu, ktoré podľa dôverných dokumentov našli v interpretovom tele, podľa nezávislých odborníkov nie je pochýb o tom, že ho zabila práve táto látka.

"Množstvo (fentanylu, pozn. SITA) v jeho krvi je mimoriadne vysoké, aj na pacienta s chronickou bolesťou, ktorý na ňu berie fentanylové náplaste," vysvetlil Lewis Nelson z Rutgers New Jersey Medical School. Podľa správy bola v Princeovej krvi koncentrácia fentanylu 67,8 mikrogramov na liter, pričom odborníci zdokumentovali úmrtia v prípadoch, keď mali ľudia v krvi od troch do 58 mikrogramov na liter. V pečeni bola koncentrácia látky 450 mikrogramov na kilogram a podľa správy množstvo vyššie ako 69 mikrogramov "zrejme predstavuje predávkovanie alebo prípad smrteľnej toxicity". Vysoké množstvo spomínaného opioidu objavili aj v žalúdku. Podľa Charlesa McKaya z American College of Medical Toxicology, výsledky toxikologickej analýzy naznačujú, že Prince látku užíval perorálne a jej stopy v krvi a pečeni naznačujú, že mala dostatok času v jeho tele cirkulovať, než zomrel.

Podľa odborníkov však nie je presne zadefinovaná koncentrácia fentanylu, ktorá dokáže zabiť. Osoby, ktoré majú túto látku dlhodobo predpísanú, si totiž vybudujú odolnosť, a tak dávka, ktorá môže jedného človeka zabiť, môže inému pomôcť.

Počas domovej prehliadky, ktorú vyšetrovatelia vykonali po Princeovej smrti, objavili viacero tabliet v rôznych nádobách, ktoré sa pri testovaní preukázali pozitívne na fentanyl a iné látky. Podľa verejne dostupných informácií zdroj týchto liekov neurčili. Prokurátor v okrese Carver v štáte Minnesota minulý týždeň oznámil, že prešetruje policajné správy, na základe ktorých rozhodne, či v súvislosti so spevákovou smrťou voči niekomu v blízkej budúcnosti vznesie obvinenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies