Viedenský chce napriek zdravotným problémom bojovať o MS

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 12:48 • 2 min
Viedenský chce napriek zdravotným problémom bojovať o MS

BRATISLAVA - Poriadne obitý a so sebazaprením dohrával klubovú sezónu v Slovane Bratislava hokejový útočník Marek Viedenský.

slovakia

left justify in out

Preto dostal od trénera slovenskej reprezentácie Zdena Cígera trochu viac voľna, no v pondelok sa už pripojil k národnému tímu a je pripravený zabojovať o miesto v mužstve na májové majstrovstvá sveta. Dvadsaťpäťročný center by si rád zopakoval účasť z predchádzajúcich dvoch svetových šampionátov.

 

"Po sezóne som musel riešiť niečo vážnejšie, ale nerád by som to špecifikoval. Je to zranenie zo základnej časti, sezónu som dohrával s bolesťami. Teraz som mal možnosť to trochu doliečiť. Už je to lepšie, no uvidíme, aké to bude v príprave. Ak by to bol chrbát ako u Laca Nagya, tiež by som si asi dal pauzu. Tieto zranenia nie sú príjemné a dlhšie sa liečia. Skúsim to a ak to bude v poriadku, tak zabojujem o šampionát," povedal Marek Viedenský a priznal, že počas pauzy v prvej polovici marca mu hokej začal trochu chýbať.

 

"Teraz sa mi zdá, akoby som šiel do ďalšej sezóny. Je to trochu iné ako minulý rok, keď som mal po klubových povinnostiach voľno len niekoľko dní," priznal.


Aj keď má po klubovej sezóne problémy, reprezentácia je pre neho výzva. "Kto by nechcel hrať za Slovensko na majstrovstvách sveta? Je to veľké lákadlo. Uvidíme, ako pôjde príprava. Dúfam, že sa ukážem v dobrom svetle a dostanem sa na šampionát," pokračoval Marek Viedenský. Rodák z Handlovej má síce iba 25 rokov, no v aktuálnom kádri národného mužstva patrí k skúsenejším hráčom. "Je na trénerovi, koho vyberie do tímu. Dúfam, že ešte patrí do tej mladšej kategórie," myslí si. Mnoho nového sa naučil v Slovane Bratislava.

 

"Po sezóne v KHL, kde som hral so skúsenými chalanmi, dúfam, že sa na mňa niečo nalepilo. Verím, že pomôžem reprezentačnému tímu. Je veľký rozdiel hrať v štvrtej a prvej formácii. Bolo to vidieť, už keď som bol v Amerike a hral v štvrtej a potom vo Fínsku v prvej. Hráčovi to dá omnoho viac, je tam väčšia zodpovednosť, človek si zvykne na vypätejšie situácie a inak ich rieši," dodal.


Na pozícii stredného útočníka bude mať Marek Viedenský solídnu konkurenciu. "Čím väčšia konkurencia, tým lepšie pre Slovensko. Tu nehrá nik za seba, ale za krajinu. Verím, že tréner postaví čo najlepší tím a reprezentácia urobí dieru do sveta," doplnil. Pred sebou má síce boj o miestenku na MS, no myslieť musí aj na klubovú budúcnosť. Zmluvu so Slovanom má totiž iba do konca apríla. "Uvidíme, čo bude ďalej. Všetko je otvorené," povedal Marek Viedenský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona