Viedenský by nedbal zahrať si znova s Pánikom a Tatarom

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 17:18 • 2 min
Viedenský by nedbal zahrať si znova s Pánikom a Tatarom

POPRAD - Konkurenciu na pozícii stredného útočníka prišiel v piatok do reprezentačného tímu hokejistov Slovenska rozšíriť Marek Viedenský. Dvadsaťtriročný rodák z Handlovej len v stredu priletel z amerického Worcestru, kde hráva už tri sezóny v nižšej zámorskej súťaži AHL. V piatok na obed zamieril medzi reprezentantov do Popradu.

slovakia

left justify in out

"Včera som prespal celý deň, dnes som sa zbalil sa a som pripravený zabojovať o majstrovstvá sveta. Viem, že mám resty, ale skúsim to," uviedol Viedenský v piatok popoludní pred tréningom v Poprade. Na mysli mal najmä to, že od 12. apríla nehral súťažný zápas a netrúfa si nastúpiť ani v sobotňajšej prípravnej odvete proti Fínom. "Dostal som v závere sezóny náraz do hlavy. Už sa to zlepšilo, ale potrebujem sa dostať do tempa a potrénovať. Odvtedy som prakticky nič nerobil. V sobotu zrejme nebudem hrať," priznal Viedenský, ktorý v tejto sezóne odohral v AHL 54 zápasov s bilanciou 6 gólov a 17 asistencií. 

 

Slovensko reprezentoval na svetových šampionátoch do 18 aj 20 rokov, ale v seniorskom národnom tíme ešte neodohral ani jeden zápas. Pamätné preňho zostanú najmä majstrovstvá sveta dvadsaťročných na prelome rokov 2008 a 2009 v kanadskej Ottawe, keď Viedenského útok na krídlach s Richardom Pánikom a Tomášom Tatarom vystrieľal mladým Slovákom senzačný postup do semifinále. Čo by povedal na to, ak by sa všetci traja stretli po piatich rokoch na MS v Minsku? Pánik už ukončil sezónu v NHL v drese Tampy a Tatar je s Detroitom na pokraji vypadnutia v sérii s Bostonom. 

 

"Bavili sme sa o tom, že by bolo dobré, ak by sme si spolu niekedy ešte zahrali. Záleží, samozrejme, na trénerovi a na tom, či Tomáš Tatar a Richard Pánik prídu. Možno by nám to znovu ladilo, hoci všetci sme odohrali rôzne sezóny v zámorí," priznal Viedenský. Skromne dodal, že on seba ešte zďaleka nevidí na svetovom šampionáte. "To vôbec nie. Nemyslím si, že nemáme v tíme kvalitných centrov. Juro Mikúš či Tomáš Marcinko sú výborní hráči," dodal Viedenský pred prvým tréningom s reprezentantmi. 

 

Worcester je farmárskym tímom hokejistov San Jose Sharks, ktorých už len jeden zápas delí od postupu cez Los Angeles do 2. kola play-off v NHL. Ako vidí Viedenský ďalšie šance Sharks, teda tímu, do ktorého zostavy sa zatiaľ márne snaží prebojovať? "Videl som jeden zápas z aktuálneho play-off, keď otočili s Los Angeles z 0:2 na 7:2. Chalanom držím palce, aby sa dostali aspoň do finále konferencie," dodal Viedenský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies