Viedenského ženú vpred najbližší aj všetci fanúšikovia

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 12:03 • 2 min
Viedenského ženú vpred najbližší aj všetci fanúšikovia

OSTRAVA - od vyslaného redaktora Petra Mráza) - Ďalší náročný duel a opäť vydreté víťazstvo za dva body posunulo Slovákov zasa o krok bližšie k postupu do štvrťfinále na majstrovstvách sveta v Česku.

slovakia

left justify in out

Tím pod vedením Vladimíra Vůjtka v ostravskej B-skupine po Dánsku zdolal aj Bielorusko, no Slováci to opäť nemali jednoduché. "Bielorusi nám dali viac zabrať ako v sobotu Dáni. Mali viac vyložených šancí a my sme sa nedostávali do veľkých príležitostí, nestrieľali sme toľko. Ako tím sme to však zvládli, vyrovnali sme a v predĺžení stiahli na svoju stranu. Bielorusi navyše dosť provokovali, po odpískaní šli do nás a rozhodcovia na to nereagovali. Nechceli sme sa nechať vyprovokovať a držali sme sa," poznamenal útočník Marek Viedenský, ktorý štartoval aj na minuloročnom svetovom šampionáte v Minsku.


Zisk štyroch bodov zo šiestich je pre tím SR dobrým znamením. "Vyhrali sme prvé dva zápasy a je to lepšie, ako keby sme v niektorom z nich neuspeli. Pred ďalšími dvoma stretnutiami sa musíme opäť dobre pripraviť, najmä na ten najbližší proti Slovinsku," pokračoval odchovanec prievidzského hokeja pôsobiaci vo fínskej Liige. "Predovšetkým v prvých dvoch tretinách musíme dávať viac gólov. Všetko si totiž zatiaľ nechávame na poslednú tretinu alebo predĺženie," doplnil.


Marek Viedenský má rovnako ako väčšina jeho reprezentačných spoluhráčov podporu od najbližších priamo v hľadisku, nielen oni mu však dodávajú energiu. "Oporou sú pre nás všetci, ktorí nám fandia - či už Slováci, Moravania alebo Česi. Priaznivci nás ženú stále dopredu. Vďaka nim sa dokážeme vrátiť do zápasu, povzbudzujú nás aj po inkasovanom góle a aj ich zásluhou sme obidve víkendové stretnutia otočili. Je tu vynikajúca atmosféra a je to fajn," dodal 24-ročný center.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies