Viedenské letisko zaznamenalo vlani nárast zisku o 3,2 % na 76 ml. eur

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 13:16 • 2 min
Viedenské letisko zaznamenalo vlani nárast zisku o 3,2 % na 76 ml. eur

Viedenské letisko zaznamenalo vlani nárast zisku o 3,2 % na 76 ml. eur - Doprava Prevádzkovateľ viedenského letiska Flughafen Wien Group zaznamenal minulý rok nárast čistého zisku o 3,2 %, a to vďaka zvýšenému počtu cestujúcich.

slovakia

left justify in out

img

Prevádzkovateľ viedenského letiska Flughafen Wien Group zaznamenal minulý rok nárast čistého zisku o 3,2 %, a to vďaka zvýšenému počtu cestujúcich.
      Podľa najnovších hospodárskych výsledkov sa čistý zisk viedenského letiska vlani vyšplhal na 76 miliónov eur a prevádzkový zisk (EBIT) sa zvýšil o 2,8 % na 102 miliónov eur. Tržby spoločnosti pritom vzrástli medziročne o 6,4 % na 534 miliónov eur a počet pasažierov stúpol o 8,7 %.
      Viedenské letisko je dôležitým dopravným uzlom a profituje zo svojej polohy v strednej Európe. Ťaží tak nielen z nárastu cestujúcich zo susedných krajín, ale tiež zo zvýšeného záujmu o lety do východnej Európy, najmä do Ruska, ale aj Bukurešti, Sofie a Belehradu. Počet pasažierov, ktorí smerovali do týchto destinácií v minulom roku, stúpol o 13,6 %.
      Spoločnosť Flughafen Wien dnes zároveň oznámila, že v tomto roku dokončí nový terminál. Projekt vyvolal veľký škandál, pretože náklady na jeho vybudovanie dosiahli viac ako dvojnásobok pôvodne odhadovanej sumy a vyšplhali sa takmer na 1 miliardu eur.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies