Viedenské letisko vlani zaznamenalo rekordný zisk 100,4 milióna eur

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 12:55 • 2 min
Viedenské letisko vlani zaznamenalo rekordný zisk 100,4 milióna eur

VIEDEŇ - Viedenské letisko (Flughafen Wien) vlani zvýšilo zisk aj napriek politickým nepokojom v niektorých krajinách a štrajku zamestnancov Lufthansy.

slovakia

left justify in out

Vďaka rekordnému počtu vybavených cestujúcich a úsporám sa čistý zisk prevádzkovateľa najväčšieho rakúskeho letiska v roku 2015 zvýšil o pätinu na 100,4 milióna eur, čo je najlepší výsledok v histórii spoločnosti. Flughafen Wien preto navrhuje zvýšenie dividendy na 2 eurá na akciu z 1,65 eura za rok 2014.

Zisk rovnako ako tržby by mali v tomto roku pokračovať v raste. "Rok 2015 bol pre leteckú dopravu komplikovaný. Bol v znamení vývoja v niektorých krízových regiónoch a štrajkov, ale predovšetkým aj v znamení rastu," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Flughafen Wien Julian Jäger.

 

Počet vybavených cestujúcich vlani vzrástol o 1,3 % na 22,8 milióna. Pozitívny vplyv na výsledky mali predovšetkým nové diaľkové linky rovnako ako rozšírenie ponuky aerolínií.

 

Firma v tomto roku počíta s tržbami vyše 675 miliónov eur a čistým ziskom vyše 105 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies