Viedenská zoo oslavuje, brány nechá otvorené do polnoci

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 20:12 • 2 min
Viedenská zoo oslavuje, brány nechá otvorené do polnoci

Viedenská zoo oslavuje, brány nechá otvorené do polnoci - Zaujímavosti Viedenská zoologická záhrada pripravila pri príležitosti svojich 260. narodenín pre návštevníkov projekt s názvom Dlhá letná noc.

slovakia

left justify in out

img

Viedenská zoologická záhrada pripravila pri príležitosti svojich 260. narodenín pre návštevníkov projekt s názvom Dlhá letná noc. Pod mottom Divoká zver a nočný život nechá svoje brány už tento piatok otvorené až do polnoci. Okrem nočného života zvierat uvidia prítomní aj ohňovú šou alebo sa môžu zabaviť na silent disco. Nočný program prinesie aj bubenícku šou a kúzelníkov, súťaže, živú kapelu, tanečnice s bodypaintingom či postavičky vo zvieracích kostýmoch.

V júli 1752 cisár František Štefan I. Lotrinský predstavil svojej manželke Márii Terézii a niektorým vzácnym hosťom novovytvorený zverinec pre vzácne zvieratá. Antilopy, plameniaky a pštrosy patrili medzi prvých obyvateľov viedenskej menažérie. O 260 rokov neskôr sa z bývalého cisárskeho zverinca stala jedna z najmodernejších zoologických záhrad na svete. "Návštevníci si môžu prezrieť zoo z novej perspektívy," uviedla k pripravovanej akcii riaditeľka zoo Dagmar Schratter.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies